Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Γιατί έχει σημασία το ανδρικό γυμνό

                                            Γιατί έχει σημασία το ανδρικό γυμνό

Το έργο μας βασίστηκε στη δημιουργία και την προώθηση ανατρεπτικών προοπτικών για το ανδρικό σώμα. Aντλήσαμε έμπνευση από την αναβίωση των αρχαίων ελληνικών αγώνων στα τέλη του 19ου αιώνα. 

H σύγχρονη εκδοχή μας, αρχικά τουλάχιστον, θα περιστρέφεται γύρω από τη μαγνητοσκόπηση του αθλητισμού σε σχετικά μικρή κλίμακα σε πολλές τοποθεσίες, αλλά θα έχει πολλά κοινά με τη σύγχρονη Ολυμπιάδα.

Θα στοχεύσουμε να βάλουμε τον αθλητισμό στο επίκεντρο της αντιμετώπισης μιας σειράς σύγχρονων ζητημάτων. Αλλά θα αντιμετωπίσουμε τις πολύ διαφορετικές ανάγκες και αξίες του εικοστού πρώτου αιώνα, υιοθετώντας μια βασική αρχή των πρωτότυπων ελληνικών παιχνιδιών που θα ήταν απαράδεκτη για τους Βικτωριανούς: την κοινωνική αξία του ανδρικού γυμνού.

Το ταξίδι μας θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές να γίνουν παράγοντες αλλαγής εξερευνώντας τη σχέση τους με το σώμα τους, την αρρενωπότητα, την ευαλωτότητα και τη δύναμή τους. 

Η εμπειρία μας δείχνει ότι ένας συνδυασμός ατομικού και ομαδικού γυμνού απελευθερώνει τους άνδρες να αποκτήσουν μεγαλύτερη συνείδηση του φύλου και της σεξουαλικότητάς τους, μαζί με τον βασικό ρόλο που παίζουν στις ευκαιρίες ζωής, την εμπειρία ζωής και τον κοινωνικό αντίκτυπό τους.

Έχουμε ήδη δείξει ότι οι άντρες μπορούν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τους άγραφους κανόνες για τον ανδρισμό που έχουν περιορίσει τη ζωή τους καθώς και τη ζωή των πολλών ανθρώπων γύρω τους. Τώρα πρέπει να μεταφέρουμε αυτή την απόδειξη στον κόσμο.

 Πρόκειται για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν τη σωματικότητά τους, εξερευνούν πώς έχει επηρεάσει τη σχέση τους με τον ανδρισμό και βλέπουν ξεκάθαρα πώς η προκύπτουσα αίσθηση δύναμης και άτρωτου έχει επηρεάσει την ψυχική τους υγεία και την ψυχική υγεία και την εμπειρία ζωής των άλλων.

Πηγή: https://www.worldwideroar.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί γδύνονται οι άνθρωποι τα καλοκαίρια;

                                      Γιατί γδύνονται οι άνθρωποι τα καλοκαίρια;           Η ιστορία του, η σχέση του με το σεξ και τα οφέλη...